Software voor schooladministratie

application-vnd.ms-excelAls je leerkrachten ergens een plezier mee wilt doen, moet je hun administratieve lastendruk verlagen. 
Dit blijkt uit een groot internationaal onderzoek onder leerkrachten en schooldirecteuren van basis- en voortgezet onderwijs.

Bijna tweederde van de leerkrachten verlangt ernaar minder tijd te hoeven steken in taken die niet direct met lesgeven te maken hebben. 

Hieronder vindt u enkele programma's die bedoeld zijn om bepaalde delen van die administratie wat makkelijker te maken.

 

Programma's

Klasagenda

Een digitale agenda is in deze dagen geen overbodige luxe.
Deze klasagenda is makkelijk in gebruik, maar biedt tevens ook de mogelijkheid om doelen te turven en om lessen en leerlingen te beoordelen.

Te verschijnen

Weekrapport

Op school werd namelijk afgesproken om om de twee weken een rapportje mee te geven met de leerlingen.  Het aantal toetsen in die twee weken is natuurlijk heel beperkt.  Een rapport aangemaakt met Doelpunt beslaat telkens (minstens) een heel A4 blad. Om papier te sparen maakte ik dit programma.

Te verschijnen

Ik(k)enIk

Portfolio is een nieuwe trend in het basisonderwijs.
Met behulp van een portfolio kunnen kinderen een beter beeld van zichzelf krijgen en het laat laat de leerkracht ook toe om op een andere manier te evalueren.

Te verschijnen

 

 

Contractplanner

Te verschijnen

Maaltijden

Een van de administratieve taken van veel leerkrachten is het opnemen van de maaltijden.
Met dit programma kunnen de leerlingen zelf aanduiden wat ze zullen eten. De gegevens kunnen doorgemaild worden naar het secretariaat en er kan een overzicht worden opgevraagd.

Lees meer

Klasbibliotheek

Ooit al eens het gevoel gehad dat je niet echt zicht hebt op wat je leerlingen met de boeken uit je klasbibliotheek uitspoken.
Ooit gedacht dat er meer te halen valt uit je boekencollectie.
Met dit programma kun je de vorderingen van de leerlingen volgen, hen boekjes op niveau aanbieden en controleren of ze de boekjes wel degelijk gelezen hebben.

Te verschijnen